Ziua internaționlă a consultantului de alăptare IBCLC

When: 
Thursday, March 5, 2015
Where: 
Community Centre
Who: 
For Pregnant Women, Parents
Key messages: 
Enjoy eating together, Enjoy drinking water
Objectives

Miercuri, 4 Martie Centru de Educație Prenatală și Alăptare Burtica Meam alaturi de partnerii lor au oferit o serie de intalniri de informate pentru mamele clujence care alăptează dar și graviduțe care doresc să se pregătească dinainte de marele eveniment al nașterii copilului pentru procesul natural și uneori dificil al alăptării.

The activity

Alăptarea este un proces important și delicat în care este implicată o echipă minunată: echipa mama-bebeluș ! Uneori această echipă frumoasă trece prin momente mai grele în ceea ce privește alăptarea și are nevoie de un profesionist care să vină cu informații corecte, experiența, calm și respect pentru acest proces. Acest profesionist este consultantul de alăptare certificat în cest scop.

Miercuri, 4 Martie este ziua în care noi consultanții de alăptare invităm toate persoanele interesate să ni se alăture pentru a celebra alăptarea!

Cu aceasta ocazie, Centru de Educație Prenatală și Alăptare Burtica Mea și partenerii au pregătit următorul program la care ne-am bucura să ni se alăture cât mai multe mame care alăptează dar și graviduțe care doresc să se pregătească dinainte de marele eveniment al nașterii copilului pentru procesul natural și uneori dificil al alăptării.

Programul zilei :

ora 10,30-12 - Când copilul refuză sânul, există speranță! – dr. Ioana Măguran, consultant acreditat IBCLC, invitat special – Luminița Pitea, o mamă cu o poveste frumosă despre alăptare, despre perseverență și încredere!

0ra 12,30- 14 - Soluții pentru creșterea secreției de lapte! – Dr. Andreea Fersigan, consultant în alăptare în formare. Înainte de a fi medic, Andreea e o mama ce iubește și apreciază alăptarea, o persoană calda ce dorește ca prin toate cunoștințele acumulate să ajute mamele în problemele cu care se confrunta în perioada alăptării !

ora 14,30- 15,30 - Ora magică sau contactul piele pe piele după nașterea prin cezariana – dr.Dana Vaida, medic specialist ginecolog ,consultant în alăptare în formare. Dr. Dana Vaida a înțeles importanța contactului piele pe piele indiferent de modalitatea nașterii, fiind medicul obsterician care abordează holistic nașterea!

ora 16,30-17,45- Nutriția și stilul de viață sănătos în alăptare! drd. Flavia Manole, nutriționist-dietetician, dr. Ioana Măguran, IBCLC. De ce nutriție? Pentru că sunt atâtea mituri legate de ce poate consuma o mamă ce alaptează, atâtea interdicții și reguli... Pentru că alăptarea trebuie să ne elibereze, nu să ne subjuge, iar mama care se transformă la naștere într-o ființa cu puteri nebănuite are nevoie de mâncare sănătoasă care să îi alimenteze puterea!

ora 18,30- 20,30- Grup suport “Înțărcarea cu blândețe” - Miriam Neagoe, consultant în alăptare în formare. Miriam Neagoe este o sursă de inspirație pentru mamele ce alăptează, cu empatia și răbdarea caracteristică vă povestește despre finalul alăptarii, despre o abordarea blândă a înțărcării atât pentru mamă cât și pentru copil.

ora 18,30 - 20,30- Alăptarea în primele 2 săptămâni - o cursă cu obstacole! Cum depășim dificultățile apărute la începutul alăptării! – dr. Teodora Cătinaș, medic specialist pediatrie, consultant acredidat IBCLC

Mulțumim partenerilor : Best Gin, Centrul de Pediatrie, Cufarul Cărților , Flavia Manole, We love eating!

Participarea la eveniment este GRATUITA și se face pe bază de înscriere, locurile sunt limitate! La fiecare eveniment va exista o cutie de donații unde puteți contribui dacă doriți cu orice sumă. Donație recomandată : 20 ron. Banii adunați sunt donați paramedicului Florin Benea!

Participating organisations
Burtica mea - NGOCity Hall