Picnic in parc pentru varstincii clujeni/ Picnic in the park for Cluj-Napoca elderly

When: 
Friday, May 1, 2015
Where: 
Public Space ( e.g. Park )
Who: 
Older People
Key messages: 
Enjoy eating together, Enjoy eating colourful fruits & vegetables, Enjoy drinking water, Enjoy physical exercise
Objectives

On May 1st, International Labour Day, it is traditional in Romania to celebrate a family picnic. This year, the We Love Eating team organized in collaboration with the Magic People Assocatiation a picnic for elderly people in the Central Parc of Cluj-Napoca. Participants were invited to enjoy a healthy menu and received WLE brochures.

The activity

Vineri, de 1 mai, am mers cu 50 de bunicuti in Parcul Central pentru cea de-a doua editie „Picnic cu bunicutii”. Am mers in parc, ne-am pus pe paturici si am savurat impreuna mancarea gatita de Teodora Rogobete si de briosele pregatite de Luca (fiul Teodorei), de salatele, supele de linte, mazare sau porumb, de limonada de la Salad Box si de atmosfera minunata de care avem parte intotdeauna cand iesim cu bunicutii.In 2014, Asociatia Magic People, impreuna cu Primaria Cluj Napoca au organizat „We Love Eating” – proiectul pilot al Comisiei Europene, care a testat cele mai eficiente modalitati de a genera schimbare in stilul de viata, catre o abordare sanatoasa; din partea cetatenilor europeni.La proiect au participat sapte orase din sapte tari europene: Cluj-Napoca, Romania, Banska Bystrica, Slovacia; Bradford, Marea Britanie, Deventer, Olanda; Granollers, Spania, Poznan, Polonia si Roncq, Franta. Proiectul „We Love Eating” s-a incheiat de 1 mai, insa prin „Picnic cu bunicutii” si alte evenimente pe care le vom organiza, dorim sa ducem mai departe studiul si sa continuam sa lucram cu bunicutii in aceasta directie.

Am avut alaturi de noi cateva companii si persoane cu suflet mare care ne-au ajutat sa facem aceasta iesire posibila, si carora le multumim pe aceasta cale.
Multumim: Teo`s Kitchen si Luca :), Chef George Baciu, Coral Impex Cluj Napoca, Salad Box, IRSAP

Comments from the participants

it was great, we had a lot of fun, we spent valuable time together!

Participating organisations
Magic PeopleNepoti de Craciun
Teodora Rogobete, www.teo'skitchen.roCity Hall
Salad BoxDaily Elderly Center no 1