Smaakbeleving op de markt van Deventer (Closing event of WLE)

When: 
Friday, June 19, 2015
Where: 
Public Space ( e.g. Park )
Who: 
The general community
Key messages: 
Enjoy shopping for a healthy meal, Enjoy eating together, Enjoy eating colourful fruits & vegetables, Enjoy cooking, Enjoy drinking water, Enjoy physical exercise
Objectives

De markt is een ideale plek voor het promoten van verse en kleurrijke groenten en fruit. Daarom bieden de facilitaire studenten van Aventus in Apeldoorn samen met GGD IJsselland en de Stichting Marktpromotie Deventer bezoekers van de markt de kans gezond eten te beleven.

The activity

Op vrijdag 19 juni vond tijdens de markt op De Brink in Deventer het eindevenement ‘We love eating – Samen gezond en lekker eten’ plaats. Voor de bezoekers was het een gratis smaakbeleving van groente en fruit!

Bezoekers van de markt konden van 9.00 tot 12.30 uur aan een mooi gedekte picknicktafel een groente- en fruitquiz invullen. Degene met meer dan 6 goede antwoorden kreeg een goed gevulde picknicktas met gezonde producten. Daarnaast deelden de studenten fruit- of groentelollies uit aan de bezoekers. Vanaf 11.00 uur maakte wethouder J.J. Kolkman op de fruitshakefiets de lekkerste smoothie voor bezoekers.

De marktkooplieden die zelf ook op de markt staan sponsoren het evenement in de vorm van verse producten. Hiermee laten ze zien dat fruit en groente heerlijk smaken en dat gezond en lekker prima hand in hand kunnen gaan.

Het project is voor iedereen, maar het is vooral gericht op drie groepen, namelijk kinderen, zwangere vrouwen en ouderen. Met de slogan ‘Geniet Gezond’ staat het eten van kleurrijke groente en fruit en drinken van water (in plaats van suikerhoudende drank) centraal.

Participating organisations
secondary vocational educationROC Aventus
promotion foundation local market DeventerStichting Promotie deventer markten
Health organizationGGD IJsselland