AFIS Pediatric: excursió amb famílies / excursion with families

When: 
Wednesday, June 17, 2015
Where: 
Public Space ( e.g. Park )
Who: 
Children (0-8 yrs), Youth (9-16yrs), Parents
Key messages: 
Enjoy shopping for a healthy meal, Enjoy eating together, Enjoy eating colourful fruits & vegetables, Enjoy cooking, Enjoy drinking water, Enjoy physical exercise
Objectives

Practicar activitat física conjuntament amb la família
Conèixer i aprendre els productes i les tècniques de treball agrícola.
Prendre consciència i sensibilitzar sobre les qüestions medioambientals.

---

Physical exercise for all the family.
Learn about agricultural products and techniques and raise awareness about environmental issues.

The activity

En aquesta ocasió, es cita a les famílies a la Porxada a les 17h. Poc a poc van arribant les famílies i a cada participant se li obsequia amb una petita motxilla que inclou un berenar saludable més una gorra. Una vegada han arribat tots comencem la caminada fins al Lledoner seguint la vora del riu Congost. Una vegada allà, en Marc Sabaté ens va explicar com funcionava l’hort, qui ho podia fer servir, què hi plantaven, la qualitat d’aquests productes sense cap tipus de fertilitzants... i ens va fer de guia durant el recorregut per l’hort. A més a tothom qui va voler els hi va regalar algun dels productes que hi tenien plantats: enciams, carbassó... Després de la visita a l’hort vam tornar a peu cap a la Porxada i allà ens vam acomiadar de les families.

El projecte “L’Hort del Lledoner” és resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament de Granollers, La Magrana Vallesana i Càritas Diocesana i dóna resposta a la demanda d’ambdues entitats per desenvolupar els seus projectes respectius d’horts col·lectius d’interès públic. El projecte participatiu i solidari vol ajudar a famílies de l’entorn, tant en la vesant anímica com material.

---

Families gathered at the Porxada Square in Granollers and received a WLE healthy pack with a snack and a sun hat. Then, all together they began walking to 'The Orchard of Lledoner' following the river way. Once there, Marc Sabate explained participants the origins and purpose of this public ecological orchard, the quality of its products without fertilizers, and gave them some of the products planted there, such as lettuce and zucchini.

The project "The Orchard of Lledoner" is the result of the collaboration between the City of Granollers, La Magrana Vallesana and Caritas, and responds to the aim of these organisations to develop public orchards. The project intends to help participating families and support the environment.

Participating organisations
Ajuntament de Granollers LPG
Institut catala de la salut LPG